Siciliaanse cassata
(4.2 / 5)
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • 10Aantal personen
  • Tijd
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingredi├źnten


  • Materialen:

Bereidingswijze

1. Hak 50 g chocolade met de pistachenootjes en de gedroogde vruchten grof. Roer in een kom de ricotta los met basterdsuiker, vanillesuiker en likeur. Schep de gehakte chocolade, pistachenootjes en de gedroogde vruchten erdoor.

2. Bekleed een cakevorm met plasticfolie en bedek de bodem met plakken cake. Besprenkel de cake royaal met wijn. Strijk de helft van het ricottamengsel erover uit. Leg hierop weer een laag cake, strijk de rest van de ricotta er over uit en dek af met de laatste plakken cake. Druk het geheel stevig aan. Dek de vorm af met folie en zet de cassata minstens 2 uur in de koelkast.

3. Smelt in een pan met een dikke bodem de rest van de chocolade met de koffie al roerende op zacht vuur. Roer van het vuur af de boter in kleine klontjes erdoor. Blijf roeren tot een glanzend glazuur ontstaat. Laat het glazuur afkoelen tot het smeerbaar is.

4. Keer de cassata op een platte schaal en bestrijk de bovenkant en de zijkanten met een dikke laag glazuur. Zet de cassata (liefst een dag) in de koelkast, zodat het glazuur hard kan worden en de smaak zich goed kan ontwikkelen.



Beoordeel het recept:

 (6 stemmen)



Bron: Okoko recepten

Door: