Appel chocoladecake
(3.7 / 5)
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • 60 - Tijd
  • 20Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten


  • Voor de kaneelsaus :

  • Materialen :

Bereidingswijze

Oventemperatuur :
Elektrische oven: 160°C
Heteluchtoven: 150°C
Gasoven: stand 2-3

1. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

2. Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant licht met bloem of gebruik bakspray (bijv. van Dr. Oetker)

3. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne schijfjes.

4. Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig.

5. Voeg de cakemix, de cacao en de eieren in 1 keer toe.

6. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel.

7. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 3 minuten tot een luchtig beslag.

8. Voeg de kaneelsuiker aan het beslag toe en meng deze met een spatel door het beslag.

9. Schep het beslag in de cakevorm en steek de appelschijfjes erin. Niet te diep, je moet ze nog wel blijven zien.

10. Bak de cake in 60-75 minuten gaar en goudbruin.

11. Laat de cake 3-4 minuten afkoelen in de vorm.

12. Haal de cake uit de vorm en laat deze met de bolle kant naar boven op een rooster afkoelen.

13. Roer voor de kaneelsaus een klein beetje van de melk door de bloem en maak er een glad papje van.

14. Breng de rest van de melk aan de kook en klop het bloempapje erdoor. Laat even binden.

15. Meng de boter met de suiker en kaneel en roer door de saus.

16. Serveer de cake samen met de kaneelsaus.



Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)



Bron: Koopmans

Door: