1. Breng de melk met de citroenrasp en de vanillesuiker aan de kook. Laat de melk afkoelen en zeef hem.
2. Klop de eierdooiers met de suiker tot een lichtgeel en luchtig mengsel. Spatel er de bloem door en giet de melk er al roerende bij. Giet het mengsel terug in de melkpan, breng het aan de kook en laat het 3 minuten zachtjes doorkoken.
3. Haal de pan van het vuur en laat de room in ijskoud water en onder regelmatig roeren afkoelen.
4. Snijd de cake in plakken van 1,5 cm dik en week de plakken in de likeur. Bekleed de binnenkant van de cakevorm met plasticfolie. Bedek de bodem met 1 laag cakeplakken.
5. Smeer er vervolgens de helft van de banketbakkersroom over. Bedek het weer met een laag cake en druk iets aan. Giet de rest van de banketbakkersroom in de vorm en druk aan met de laatste laag cake. Laat de zuppa Inglese minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
Beoordeel het recept:
Bron: Granditalia
Door: ReceptenVandaag