Apfelstrudel
(4.2 / 5)
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • 1 - Tijd
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200ºC.

2. Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden en voeg ½ tl zout, het ei, de boter en 125 ml lauw water toe. Kneed met je vingertoppen het deeg tot een soepele bal. Bestrijk het deeg met olie en verpak in folie. Laat ± 20 min. rusten.

3. Voor de vuling: verhit 25 g boter op middel­hoog vuur, bak het broodkruim goudbruin, laat afkoelen en zet weg tot gebruik. Doe de andere ingrediënten voor de vulling in een kom en meng. Smelt de rest van de boter. 
Bestrooi de theedoek met bloem en rol daarop het deeg uit tot het formaat van de theedoek. Bestrijk het met de gesmolten boter en bestrooi met gebakken broodkruim.

3. Verdeel de vulling over de deeglap en laat ± 3 cm van de randen vrij. Vouw alle randen van het deeg met behulp van de theedoek (die je bij de punten optilt) een paar centimeter over de vulling heen (het deeg ‘valt’ er bijna vanzelf overheen).

4. Rol de strudel op: begin aan de korte kant en pak de theedoek bij de twee punten. Met de theedoek rol je de strudel vooruit totdat hij helemaal opgerold is, dit lijkt ingewikkeld maar gaat bijna vanzelf. Rol de strudel nu op een ingevette bakplaat en bestrijk met de overgebleven gesmolten boter. Bak de strudel ± 35 min. Serveer met de pannacotta.



Beoordeel het recept:

 (9 stemmen)



Bron: Delicious magazine

Door:

Reacties

  • Geertruida
    (21-04-2013)

    Ik ga deze appelstrudel zeker maken, maar welke appel kan ik in Z-Frankrijk het beste gebruiken? Men kent onze hollandse goudreinet niet.