Marmercake
(3.3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • 1 - Tijd
  • 15Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingredi├źnten


  • Voor het cacaomengsel:

Bereidingswijze

1. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven.
2. Verwarm de oven voor.
3. Beboter de cakevorm en bestuif de vorm met bloem.
4. Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig.
5. Voeg de basterdsuiker en het zout toe en meng het geheel tot een glad geheel.
6. Voeg een voor een de eieren toe.
7. Klop het geheel daarna in 5 minuten met de mixer op de hoogste stand tot een luchtig beslag.
8. Zeef het cakemeel en schep dit voorzichtig door het beslag.
9. Meng de cacao, suiker en het hete water tot een glad papje.
10. Neem 1/3 deel van het cakebeslag apart en roer hier het cacaomengsel doorheen.
11. Doe het cacaobeslag in de cakevorm.
12. Schep het andere beslag er bovenop.
13. Spatel de twee beslagen licht door elkaar zodat een marmereffect ontstaat.
14. Bak de cake in 60-70 minuten gaar.
15. Stort de cake op een rooster en laat de cake afkoelen.



Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)



Bron: Koopmans

Door: