New York cheesecake
(3.9 / 5)
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • 12Aantal personen
  • 2 - Tijd
  • 11Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 120 °C. Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier.
2. Maal de biscuits in de keuken­machine fijn.
3. Doe in een kom en roer de boter en kaneel erdoor.
4. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm en druk stevig aan.
5. Zet tot gebruik in de koelkast. 2.
6. Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit.
7. Meng samen met de Mon Chou, bloem, suiker, eieren en crème fraîche in de keukenmachine tot een egale massa.
8. Schep in de vorm en strijk glad. Bak ca. 1 1/2 uur in het midden van de oven.
9. De cheesecake is klaar als de buitenkant stevig is en het midden nog niet.
10. Laat in de oven afkoelen tot kamertemperatuur.
11. Zet de cheesecake voor het serveren minimaal 4 uur afgedekt in de koelkast.



Beoordeel het recept:

 (16 stemmen)



Bron: AH allerhande

Door: