Chocolade paascake
(4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • 1Aantal personen
  • Tijd
  • 7Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Vet een tulbandvorm in en bestuif licht met bloem.
2. Splits de eieren. Mix de eidooiers met 2/3 van de suiker romig met een elektrische mixer. Citroenrasp erdoor mengen.
3. In een andere kom het eiwit met de resterende suiker stijf slaan. Doe dit bij het eidooiermengsel.
4. Meng de bloem met de maizena en zeef dit over het eimengsel in de kom. Alles voorzichtig met een spatel mengen.
5. Giet het beslag in de tulbandvorm en strijk het glad. Bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
6. Stort de cake uit op een rooster en laat helemaal afkoelen. De cake kun je heel goed al een dag vantevoren bakken.
7. Zet de tulbandcake op een serveerschaal en bestrijk rondom met de chocolade roomglazuur, eventueel wat smeerbaarder gemaakt door er een scheutje kersenlikeur aan toe te voegen. Vul het gat in het midden met de chocolade-eitjes.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: Allrecipes

Door: