1. Verwarm de oven voor op 180°C
2. Als je pompoen niet schilt, was hem dan goed. Snijd de pompoen in stukken en stoom of kook de stukken (met een beetje water, blijven bijvullen tijdens het koken) voor een uur of totdat de pompoen zacht is. Snijd de stukken niet te groot, des te eerder is de pompoen gaar. Pureer met een staafmixer.
3. Vet de taartvorm in. Laat het bladerdeeg ontdooien.
4. Zet een kommetje water klaar. Beleg de vorm met de plakken bladerdeeg en zorg dat je de overgangen goed samenvoegt door je vingertoppen nat te maken en het deeg bij elkaar te duwen. Bewaar het overige bladerdeeg.
5. Leg een stuk bakpapier op het bladerdeeg. Strooi de rijst erop, dit zorgt ervoor dat het bladerdeeg niet te erg rijst in de oven.
6. Bak de taart 10 minuten in de oven. Haal het bakpapier eruit en bak hem vervolgens nog eens 10 minuten. Laat de oven op 180°C staan.
De vulling maken:
1. Voeg de basterdsuiker en eieren toe aan de gepureerde pompoen en klop door elkaar.
2. Schenk de room erbij en roer opnieuw.
3. Snijd de stemgember in stukjes. Voeg samen met de honing en kaneel toe aan het pompoenmengsel.
4. Roer alles goed door elkaar. Schenk de vulling in de bladerdeegbodem.
5. Zet de taart in de oven en bak voor 45 minuten op 180°C. Laat afkoelen.
Beoordeel het recept:
Bron: Yummy in my tummy
Door: ReceptenVandaag