Rum-honingcakejes
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • Tijd
  • 7Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten


  • Voor de siroop:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Klop het ei met de suiker. Voeg, wanneer het mengsel schuimt, de melk en gesmolten boter toe.
3. Meng de bloem met het bakpoeder, mix door het botermengsel en roer tot een glad beslag.
4. Bestrijk kleine tulbandvormpjes of timbaaltjes met boter, verdeel het beslag erover en bak de baba’s in het midden van de oven in ± 20 min. goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen.
5. Meng intussen 250 ml water met de honing, de rum en het citroensap en laat op middelhoog vuur inkoken tot een siroop.
6. Lepel deze over de cakejes tot ze doordrenkt zijn.
7. Serveer het fruit bij de baba’s, lepel de rest van de siroop erover en bestrooi met de pistachenoten.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Margriet

Door: