1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
2. Doe basterdsuiker in de beslagkom en zeef daarna het bakmeel erbij. Zo koekt de meel niet aan.
3. Was de krenten en rozijnen in lauwwarm water, zodat ze even kunnen wellen. Doe ze daarna in een kom en voeg de andere ingredienten toe.
4. Roer alles met de handen door elkaar. (Met een mixer bestaat de kans dat het beslag dood slaat).
5. Doe de koek in de oven. Na 55 tot 60 minuten is de koek klaar. Om zeker te weten of de koek helemaal gaar is moet natuurlijk het randje er lekker knapperig uitzien. Als extra testje kunt u eventueel met een breinaald of sateprikker zachtjes in de koek prikken om te checken of hij gaar is. (Als dat het geval is blijft er geen deeg aan de prikker zitten).
TIP: als je niet van krenten en rozijnen houdt kun je die er gewoon uit houden
Beoordeel het recept:
Bron: omroep gelderland
Door: ReceptenVandaag