Kruidkoek
(3.3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • 1Aantal personen
  • 1 - Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

    1/2 liter melk
    een snufje zout
    1 eetlepel cacao
    100 gram krenten
    100 gram rozijnen
    1 eetlepel kaneel
    1 eetlepel piment
    100 gram oranjesnippers
    1 pak zelfrijzend bakmeel
    500 gram bruine basterdsuiker

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 160 graden.

2. Doe basterdsuiker in de beslagkom en zeef daarna het bakmeel erbij. Zo koekt de meel niet aan.

3. Was de krenten en rozijnen in lauwwarm water, zodat ze even kunnen wellen. Doe ze daarna in een kom en voeg de andere ingrediënten toe.

4. Roer alles met de handen door elkaar. (Met een mixer bestaat de kans dat het beslag dood slaat).

5. Doe de koek in de oven. Na 55 tot 60 minuten is de koek klaar. Om zeker te weten of de koek helemaal gaar is moet natuurlijk het randje er lekker knapperig uitzien. Als extra testje kunt u eventueel met een breinaald of satéprikker zachtjes in de koek prikken om te checken of hij gaar is. (Als dat het geval is blijft er geen deeg aan de prikker zitten).

TIP: als je niet van krenten en rozijnen houdt kun je die er gewoon uit houden



Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)



Bron: omroep gelderland

Door: