1. Laat de boter in een grote beslagkom 1 uur op kamertemperatuur komen.
2. Schep de krenten, rozijnen, abrikozen, in stukken geknipte dadels en de hazelnoten in een pannetje.
3. Schenk er 100 ml rum bij, breng aan de kook en draai dan het vuur uit.
4. Laat de zuidvruchten afkoelen en wellen.
5. Verwarm de oven voor op 210°C.
6. Roer in een beslagkom met een houten zout door de zachte boter.
7. Klop een voor een de eieren erdoor tot een glad en romig mengsel.
8. Zeef de bloem en het bakpoeder erboven, voeg 50 ml rum toe en roer het beslag nog 5 min door.
9. Bekleed de ingevette cakevorm met bakpapier.
10. Laat de zuidvruchten uitlekken en schud ze in een kom om met wat bloem.
11. Spatel het fruit door het beslag en schep het in de cakevorm.
12. Strijk de bovenkant glad en garneer met de noten en abrikozen.
13. Zet de cakevorm op een rooster in het midden van de oven.
14. Verlaag na 10 min de oventemperatuur naar 180°C.
15. Bak de cake in nog 30 min goudbruin en gaar (een erin gestoken vork of satepen komt er dan schoon uit). Dreigt de cake tijdens het bakken te bruin te worden, dek de bovenkant dan af met een vel bakpapier.
16. Laat de cake in de vorm afkoelen.
17. Verdun de honing met de rum en sprenkel dit kort voor serveren over de cake.
Beoordeel het recept:
Bron: Elle
Door: ReceptenVandaag