Siciliaanse sinaasappelcakejes
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • 12Aantal personen
  • Tijd
  • 18Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Leg 1 sinaasappel in een kleine steelpan en giet er zoveel koud water op dat hij onderstaat.
2. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 1 uur zachtjes koken met de deksel schuin op de pan.
3. Giet de sinaasappel af, laat afkoelen en snijd in vieren.
4. Verwijder de pitjes en pureer met schil en al in de keukenmachine.
5. Verwarm de oven voor op 170°C.
6. Klop met een elektrische mixer de eieren met 120 g suiker tot een licht dik en romig mengsel.
7. Spatel de gemalen amandelen, het bakpoeder en de ricotta erdoor.
8. Spatel de sinaasappelpuree er luchtig door.
9. Vul de vormpjes tot even onder de rand met beslag.
10. Bak de cakejes 25-30 min. tot ze goudbruin en mooi uitgerezen zijn.
11. Pers een sinaasappel uit.
12. Verwarm het sap met de rest van de suiker in een pannetje op laag vuur en roer tot de suiker is opgelost.
13. Laat de sinaasappelsiroop 2-3 min. licht inkoken.
14. Prik met een satéstokje een paar gaatjes in elk cakeje en schenk de siroop erover.
15. Laat opnemen en afkoelen.
16. Neem de cakejes uit de vormen en plaats op een schaal.
17. Schil de laatste sinaasappel rondom dik schoon en snijd de parten met een scherp mesje tussen de vliesjes uit.
18. Leg op elk cakeje een sinaasappelpartje en bestrooi met de pistachenootjes.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Delicious magazine

Door: