1. Maak eerst de korst.
2. Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm hem voor op 180°C.
3. Maal de koekjes tot kruimels en meng ze met de bruine suiker, bloem en zout.
4. Dit gaat het makkelijkst in een keukenmachine.
5. Voeg de gesmolten boter toe en evt nog 1 Ã 2 el water, mocht het mengsel te droog zijn.
6. Vet een springvorm in en knip een vel bakpapier op de maat van de bodem.
7. Leg in de vorm en druk het kruimelmengsel eerst gelijkmatig over de bodem uit, dan naar de zijkanten toe omhoog, tot de bovenrand.
8. Bak de bodem tot hij net begint te kleuren in ca 15 min. Laat afkoelen. Dit kan een dag van tevoren.
9. Leg een theedoek in een zeef en doe de ricotta erin.
10. Vouw de doek dicht en knijp de kaas voorzichtig uit tot praktisch alle vloeistof eruit is.
11. Laat liefst een nacht verder uitlekken, maar een paar uur is al fijn.
12. Verwarm de oven op 160°C.
13. Pak de springvorm met de gebakken bodem aan de buitenkant goed in met aluminiumfolie.
14. Zo kan er straks geen water uit de au bain-marie in de taart lopen.
15. Klop met een mixer de room-kaas glad.
16. Voeg de uitgelekte ricotta toe en klop goed door.
17. Doe vanillezaadjes, suiker, citroenrasp en zout erbij en klop tot een glad mengsel.
18. Klop vervolgens een voor een de eieren erdoor.
19. Giet het beslag in de vorm en zet hem in een grote braadslede.
20. Zet hem in de oven en giet er tot halverwege de springvorm heet water bij.
21. Bak de cheesecake 90 min of tot het midden van de taart niet meer beweegt als je hem voorzichtig heen en weer schudt.
22. Laat helemaal afkoelen op een rooster en zet in de koelkast om verder op te stijven.
23. Maak intussen de citroensiroop: kook het sap met de suiker in tot een heldere, vrij dikke siroop en laat afkoelen.
24. Serveer de taart in punten met siroop er over.
Beoordeel het recept:
Bron: Elle
Door: ReceptenVandaag