1. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
2. Vet de bodem van een vierkant bakblik (20 x 20 cm) in en bekleed het blik met bakpapier.
3. Spreid de amandelen, hazelnoten en pistachenoten over de bodem van een braadslee en rooster ze in 10 minuten goudbruin in de oven; schep ze halverwege om. Neem ze uit de oven en laat ze helemaal afkoelen.
4. Verwerk de afgekoelde noten in de keukenmachine tot grove kruimels (gebruik de pulseerknop).
5. Meng ze in een kom met de koekkruimels en oranjesnippers.
6. Smelt beide chocoladesoorten met de boter in een hittebestendige kom op een pan kokendheet water op laag vuur tot je een glad, glanzend mengsel hebt.
7. Klop de eieren, eidooiers en suiker circa 5 minuten met een elektrische mixer, tot de massa qua volume is verdrievoudigd.
8. Spatel geleidelijk het chocolademengsel erdoor en voeg dan de noten, koekkruimels en oranjesnippers toe.
9. Schep het mengsel in het beklede bakblik en laat het opstijven in de koelkast – dit duurt minstens 4 uur.
10. Haal de torta uit het blik, stuif cacao over de bovenkant en snijd er 1 plakken van 2 cm dik van.
11. Snijd dieweer doormidden, zodat je 20 repen krijgt.
Beoordeel het recept:
Bron: Jamie Magazine
Door: ReceptenVandaag
Jamie Oliver is een engelse kok die wereldwijd bekend is. Hij is bekend geworden door de televisieprogramma's die hij presenteert, maar ook door de goede kookboeken die hij heeft geschreven. Jamie Oliver is er van overtuigd dat iedereen kan leren koken en hij ziet het dan ook als zijn missie om iede...
Lees Meer