1. Men roert de boter of margarine tot room en voegt lepel voor lepel de suiker met de vanillesuiker toe.
2. Daarna 1 voor 1 de eieren, het aroma en het zout.
3. Het gezeefde bakmeel wordt er bij hoeveelheden van 3 eetlepels tegelijk afwisselend met de benodigde melk doorheen geroerd. Men gebruikt slechts zoveel melk, tot het deeg traag van de lepel valt.
4. Tenslotte moeten de gewassen en goed uitgelekte krenten en rozijnen, alsmede de gesnipperde sucade door de deegmassa geschept worden. (Plus eventueel andere vulling)
5. Men doet het deeg in een ingevette en bestoven tulbandvorm.
6. Het rooster met de tulbandvorm onder in de oven schuiven.
Baktijd Gasoven:
Niet voorverwarmen
ca. 80 minuten op (jaja, daar komt ”˜ie!) vlam ter grootte van een erwt!
Voor de moderne baksters met elektrische ovens:
voorverwarmen: ca 10 minuten op 170 graden
bakken: 80 minuten op 170 graden
7. Maak hem af met dik glazuur, zodat die lekker lobbig er overheen komt. Dat ziet er lekker nonchalant "Nigella" uit!
Beoordeel het recept:
Bron: Goddelijke huisvrouw
Door: ReceptenVandaag