Bananenblondie
(5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • Tijd
  • 12Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

1. Maak eerst een karamel met 100 gr van de suiker.
2. Verwarm deze samen met 2 el water in een steelpannetje.
3. Breng het aan de kook en laat het rustig borrelen tot het een mooie karamelkleur krijgt. Als het aangebrand begint te ruiken is het te heet geworden en moet je opnieuw beginnen. Het is beste is dus om het rustig aan te verwarmen.
4. Roer dan de noten erdoor en giet het op een bord dat je ingesmeerd hebt met olie.
5. Laat het helemaal afkoelen en hak het dan fijn.
6. Verwarm de oven voor op 200 graden.
7. Verwarm de boter en de chocolade au bain marie (in een kom boven een pannetje kokend water) tot het volledig is gesmolten.
8. Giet het in een andere kom, voeg de rest van de suiker, ei en vanille extract toe en mix tot het een glad mengsel is.
9. Roer de gesneden banaan erdoor.
10. Meng de bloem en bakpoeder door elkaar en spatel dit door het mengsel samen met de noten.
11. Giet het in de bakvorm en bak voor ongeveer 30 min.
12. Het zal nog wat wiebelig aanvoelen en laat het helemaal afkoelen voordat je de blondie aansnijd. En vooral op een warme dag is het beter om het n de koelkast te bewaren.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: ikbakerietsvan

Door: