1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Maak eerst de kruimels door alle ingredienten van de kruimellaag met een mixer door elkaar te mengen tot je grove kruimels krijgt.
3. Zet ze in de koelkast terwijl je de cake maakt.
4. Meng de bloem, bakpoeder, baksoda en zout in een kom door elkaar.
5. In een andere kom roer je de boter zacht met de suiker.
6. Mix het zeker 5 minuten met een elektrische mixer tot het heel licht en romig is.
7. Voeg daarna een voor een de eieren toe tot ze allemaal goed zijn opgenomen.
8. Roer de vanille extract erdoor.
9. Roer daarna in gedeeltes de zure room en bloemmengsel erdoor, beginnend en eindigend met de bloem.
10. Roer als laatste de bosbessen erdoor.
11. Als je bevroren bosbessen gebruikt zal dit het beslag heel erg laten afkoelen en dan wordt het ook weer heel stevig. Werk in dit geval dus snel door.
12. Verspreid het beslag over het bakblik en strooi de kruimels erover.
13. Bak de cake voor ongeveer 1 uur in de oven, tot hij gaar is.
14. Laat het in het blik zitten tot het helemaal is afgekoeld. Daarna kun je hem in stukken snijden.
Beoordeel het recept:
Bron: Ikbakerietsvan
Door: ReceptenVandaag