Welsh cake
(3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • 20Aantal personen
  • Tijd
  • 8Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

1. Wrijf met je vingertoppen de boter door de bloem.
2. Het is de bedoeling dat het mengsel zo koud mogelijk blijft, dus als je hele warme handen hebt kun je ook met een vork de boter door de bloem prakken.
3. Roer de suiker, kruiden en rozijnen erdoor.
4. Voeg als laatste het ei toe en kneed snel tot een deeg.
5. Dek het deeg af met huishoudfolie en laat het een half uurtje in de koelkast rusten.
6. Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 3/4 cm en steek er met een uitsteek vormpje of glas rondjes van ongeveer 6 cm doorsnee uit.
7. Bak deze in een koekenpan op middelhoog vuur, 3 min aan iedere kant tot ze goudbruin van kleur zijn.

Het liefst eten als ze nog warm zijn, of even opwarmen in een pan of broodrooster.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Ikbakerietsvan

Door: