1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Klop de boter met de suiker tot het een zachte massa is.
3. Voeg beetje bij beetje de losgeklopte eieren toe aan het suikermengsel.
4. Voeg de vanille toe.
5. Zeef de bloem bij het mengsel en spatel door elkaar. Hoe minder je roert, hoe luchtiger je cake zal zijn. Zorg dus dat je niet te lang roert.
6. Schep de mix in een 18cm taartvorm die je belegd hebt met bakpapier (of ingevet hebt).
7. Bak de cake voor 30 minuten als je de cake in een keer bakt. Als je de helften een voor een bakt, halveer dan de baktijd. De bovenkant moet goudbruin zijn. Laat de cake afkoelen.
8. Snijd de cake met een groot, scherp mes doormidden. Snijd een eventuele bolling van een helft af.
9. Schep de jam op de bodem en verspreid over het oppervlak. Laat de randen vrij, die worden vanzelf opgevuld door het gewicht van de andere helft die bovenop de jam drukt.
10. Leg de andere helft bovenop de cake.
11. Bestrooi met poedersuiker en snijd in stukken.
Beoordeel het recept:
Bron: Yummy in my Tummy
Door: ReceptenVandaag