Sinterklaastrifle
(3.6 / 5)
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • 12Aantal personen
  • 50 - 30 - Tijd
  • 3Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 160 ºC. Klop de boter met 200 g suiker en een mespunt zout 15 min. met een mixer tot een luchtige crème ontstaat. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Zeef het bakmeel samen met de kruiden boven de crème en meng voorzichtig door elkaar. Giet het beslag in de cakevorm en bak in ca. 50 min. gaar. Laat 1 uur afkoelen.
2. Klop de slagroom stijf met de 2 el extra suiker. Roer de mascarpone los en meng met de kaneel en chocolade. Schep de slagroom er luchtig door. Snijd de cake in plakken van 1 cm. Bedek de bodem van de schaal met de helft van de plakken. Zet de taaitaaipoppetjes rondom tegen de rand.
3. Schep 2/3 van het slagroommengsel in de schaal. Dek af met de rest van de cakeplakken. Schep de rest van het slagroommengsel erop en verdeel het strooigoed erover. Serveer direct.



Beoordeel het recept:

 (9 stemmen)



Bron: albert heijn

Door: