Herfstige pompoen muffins
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • 12Aantal personen
  • Tijd
  • 11Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Voor de pompoenpuree kook je 400 gr stukken pompoen gaar in water.
2. Giet het af en pureer de puree glad met een staafmixer. Je houdt ongeveer 300 gr pompoenpuree over. Laat dit afkoelen.
3. Doe de bloem in een kom en voeg een snuf zout en het bakpoeder toe.
4. Vijzel de specerijen (vooral de kruidnagel) en voeg dit bij de bloem.
5. Doe de melk in een andere kom en meng dit met de olie en de 2 eieren.
6. Meng de natte ingredienten met een garde bij de droge ingredienten. Net zoals je pannenkoekenbeslag maakt.
7. Spatel tenlostte de pompoenpuree en de maple syrup door het beslag.
8. Neem een muffinpan en verdeel 12 muffin papiertjes over de vorm.
9. Verdeel het beslag over de vompjes.
10. Garneer de pompoen muffins met de pecannoten en bak ze in ongeveer 30 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 170 graden.
11. Ze zijn klaar als een sateprikker er schoon en droog uit komt.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Uit pauline's keuken

Door: ReceptenVandaag