1. Zeef het bakmeel boven een kom. Meng er de kardemom, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, het gemberpoeder en een mespunt zout door.
2. Voeg de stroop en boter toe en kneed tot een samenhangende deegbal. Pak in met vershoudfolie en leg 30 min. in de koelkast.
3. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Snijd het deeg in 4 gelijke stukken en vorm er 4 rolletjes van 1 cm dik van. Snijd de rolletjes in stukjes van 1 cm en rol elk stukje tot een balletje. Leg de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat, druk licht aan en bak ca. 12 min. in de oven. Laat helemaal afkoelen.
4. Doe de chocolade in een pan of vuurvaste kom. Hang deze in een grotere pan met kokend water en laat smelten (au bain-marie). Leg de pepernoten op een vork, doop ze in de chocolade en leg ze op bakpapier tot de chocolade hard is geworden.
Beoordeel het recept:
Bron: albert heijn
Door: ReceptenVandaag