1. Warm de oven voor op 180 graden, 150 hetelucht.
2. Vet een cake- of tulbandvorm in met wat boter.
3. Meng de bloem, bakpoeder, soda en een snuf zout in een kom.
4. Klop in een andere kom de boter met de suiker schuimig, en voeg een voor een de eieren toe.
5. Voeg de vanille, bloem en creme fraîche toe aan het beslag en roer goed.
6. Verdeel het beslag in 3en (ik doe dat door het plat te strijken en er een Mercedes teken in te tekenen).
7. Schep 1/3 van het beslag in je cakevorm en strijk het een beetje plat.
8. Doe nu 1/3 van het beslag in een apart kommetje en roer er de koffie doorheen.
9. Schep dit beslag op het vanillebeslag in de cakevorm en strijk het weer een beetje plat.
10. Roer vervolgens de cacaomassa door het laatste deel van het beslag, en schep dit op het koffiebeslag.
11. Bak de cake in 55 tot 60 minuten gaar, of tot een prikkertje er schoon en droog uit komt.
12. Laat de cake op een rooster afkoelen en maak ondertussen het glazuur.
13. Roer in een kom de poedersuiker, een snufje kaneel en de opgeloste koffie door elkaar.
14. Begin met een klein beetje van de koffie en voeg naar smaak meer toe.
15. Voeg telkens een beetje poedersuiker toe, net zo lang tot het glazuur de dikte krijgt die je wilt. Als je glazuur te dik is voeg je een paar drupjes water toe.
16. Druppel het glazuur over de cake, laat het 20 minuten staan om hard te worden en serveer.
Beoordeel het recept:
Bron: Door eten
Door: ReceptenVandaag