Mini oranje tompouce
Ster Ster Ster Ster (4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • 10Aantal personen
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Snij de plakjes in vier delen, prik met een vork gaatjes in de bovenkant. Dit zorgt ervoor dat ze niet te bol worden in de oven. Vervolgens schuif je de plaat in een voorverwarmde oven volgens de aanwijzingen van het pakje bladerdeeg. Terwijl je bladerdeeg in de oven staat en aan het afkoelen is kun je je Zwitserse room en de fondant glazuur voorbereiden. Voor de Zwitserse room neem je de helft van de poeder uit het zakje en vult dit aan met water of melk. Voor het zakje van Dr. Oetker betekent dit dat je 200 ml water/melk toevoegt. Meng hier slagroom doorheen, zorg dat je een 1:1 verhouding hebt. Ik had een pot opgeklopte slagroom van Friesche Vlag gebruikt (ik weet het, heel gemakkelijk).
2. Dan het fondantglazuur, doe in een schaaltje 200 gram glazuur en voeg hier 2 eetlepels water aan toe. Roer dit goed met elkaar en voeg er eventueel een kleurtje aan toe. Als al je plakjes bladerdeeg goed afgekoeld zijn doop je de helft (10 stuks dus) in het fondantglazuur. Leg deze op een bakplaat met bakpapier om iets te laten uitharden. Als het iets is uitgehard kun je eventueel nog een tweede laag maken door ze opnieuw in het glazuur te dippen.
3. Terwijl je het glazuur goed laat uitharden (wat wel even duurt) vul je de spuitzak vast met de room. Op de plakjes bladerdeeg die niet in het glazuur zijn gedoopt spuit je toeven Zwitserse room.
4. Druk nu op de toeven de met fondantglazuur bedekte bladerdeeg stukjes en je tompoucen zijn klaar. Dat is nog eens makkelijk gemaakt nietwaar? Ik heb dan voor de heel erg makkelijke manier gekozen en zelfs mijn slagroom niet zelf opgeklopt, de smaak is er niet minder om. En voor een avondje gezellig voetbal kijken moet dat best kunnen toch, een makkelijk hapje.Beoordeel het recept:

 (1 stem)Bron: laura's backery

Door: ReceptenVandaag