Cakerol met verse mango
Ster (1 / 5)
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • 10Aantal personen
  • Tijd
  • 13Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier of aluminiumfolie.
2. Breek de eieren en scheid de eidooiers van het eiwit, let op dat er geen eigeel bij het eiwit komt want dan krijg je de eiwitten niet meer goed stijf.
3. Klop de eidooiers samen met de suiker tot een bleek mengsel.
4. Voeg beetje bij beetje de gezeefde bloem, gist en vanillesuiker toe en zet deze kom even aan de kant. Let op, het mengsel wordt nu dik, dit komt door de gist en de bloem, maar dit hoort.
5. Klop nu de eiwitten stijf. Zodra ze goed stijf zijn meng je het opgeklopte eiwit met een spatel door het beslag. Het mengen gaat in het begin moeizaam, maar als je voorzichtig doorschept wordt het een heel luchtig mengsel.
6. Verdeel het beslag gelijkmatig over de bakplaat.
7. Bak de cake 10 minuten in de oven. Als je ziet dat de cake lichtbruin is en een beetje ”˜sponzig’ aanvoelt is het goed.
8. Laat de cake iets afkoelen en rol hem voorzichtig met papier/folie en al op. Zet in de koelkast.
9. Klop ondertussen de slagroom stijf met wat suiker en snijd de mango in kleine dunne plakjes.
10. Haal de cakerol uit de koelkast en rol hem voorzichtig terug.
11. Besmeer de plak (de donkere bovenkant dus) eerst met een flinke laag aardbeienjam en doe daarop een laag met slagroom. Let op: als je de cake dadelijk oprolt komt er aan het einde altijd wat slagroom mee dus houd een rand van een centimeter onbesmeerd.
12. Leg de dunne plakjes mango op de slagroom en rol de cake voorzichtig op, ditmaal zonder papier of folie. Haal de eventuele overige slagroom weg en snijd aan beide kanten de buitenkant eraf.
13. Smelt als laatste de chocolade au-bain marie (dus in een kommetje boven een pan heet water) en besprenkel de buitenkant van de cakerol met chocolade en strooi er als laatste wat poedersuiker overheen.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Chicks love food

Door: ReceptenVandaag