1. Mix de eivervanger met het water tot het dik en romig is.
2. Meng 280 g bloem met de gist.
3. Warm in een kleine sauspan de sojamelk, boter, suiker en zout op tot de boter gesmolten is. Mix het melkmengsel zachtjes onder de bloem. Voeg hier de eivervanger bij en mix nog 3 minuten.
4. Kneed het deeg terwijl je de overige bloem toevoegt en je een zacht deeg bekomt dat niet meer kleeft. Laat het deeg in een afgedekte kom 1 tot 2 uur rusten.
5. Als het deeg in volume verdubbeld is, duw het dan plat op een met bloem bestoven werkplaats en laat afgedekt met een handdoek nog 10 minuten rusten.
6. Ondertussen maak je de vulling. Meng de bruine suiker, de boter, de rozijnen en noten en zet apart.
7. Rol het deeg nu in een vierkant en verdeel de vulling over het deeg. 8. Rol het deeg nu langzaam op tot een grote rol. Snijd die rol in 8 gelijke stukken en leg ze op bakpapier.
9. Bedek de rollen lichtjes en laat ze 45 min. tot 1 uur rijzen, tot ze verdubbeld zijn in omvang.
10. Verwarm de oven voor op 190°.
Bestrijk de rolletjes met een beetje sojamelk en bak ze 25 tot 30 min, tot ze goudbruin zijn.
11. Maak ondertussen de topping door de suiker, boter, vanille en sojamelk in een kom te mengen.
12. Haal de rolletjes uit de oven, laat ze 5 min. afkoelen en bestrijk met de topping.
13. Serveer lauw.
Beoordeel het recept:
Bron: eva
Door: ReceptenVandaag