1. Meng eerst de boter, suiker, vanillesuiker en eieren in een grote kom.
2. Voeg daarna melk, zout, nootmuskaat en vanillearoma toe.
3. Zeef de bloem en bakpoeder en voeg het beetje voor beetje toe aan het geheel in de kom.
4. Kneed dit met een dichte hand.
5. Strooi een beetje bloem over je aanrecht.
6. Leg het deeg erop en rol het met een deegroller zodat het geheel ongeveer 1 cm hoog word.
7. Maak met een donutvorm of koekvorm vormpjes in het deeg.
8. Doe veel zonnebloemolie in een diepe pan en laat het heet worden.
9. Leg langzaam de donuts erin en laat ze goudbruin worden.
TIP: Leg er niet te veel donuts tegelijk in, want dan worden ze minder mooi.
TIP: Met gesmolten chocolade en andere versieringen maak je de donut helemaal compleet!
TIP: Door kleine vormpjes te gebruiken kunt u ook mini-donuts maken.
TIP: Je kunt ze ook vullen met botercreme
Beoordeel het recept:
Bron: Recepten Kookboek
Door: ReceptenVandaag