Kaneelcakejes
Ster Ster Ster (3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

    * Voor de onderste laag:
  • * Voor de bovenste laag:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 °c.
2. Begin met de onderste laag. Meng de bakpoeder en zout door de bloem. Roer de boter samen met de boter zacht, met een elektrische mixer duurt dit ongeveer 2 minuten. Mix het ei en de melk erdoor. Spatel er als laatste de bloem door. Verspreid het deeg over de bodem van het bakblik. Het is best een stevig beslag, dus zorg ervoor dat je het goed verdeeld.
3. Ga nu verder met de bovenste laag. Meng de siroop, melk en vanille extract door elkaar. Roer de boter zacht met de suiker, dit duurt weer ongeveer 2 minuten met een elektrische mixer. Mix het ei erdoor tot het goed is opgenomen. Meng nu ongeveer een derde van de bloem door het boter suiker mengsel tot het goed gemengd is. Voeg nu de helft van het melkmengsel toe tot deze goed is opgenomen. Weer een derde van de bloem, de andere helft van de melk en als laatste de rest van de bloem. Verspreid dit over de onderste laag in het bakblik. Deze laag is een stuk zachter en romiger dan de onderste laag, dus het zal makkelijker verspreiden.
4. Doe de kaneel bij de 2 el suiker en meng het goed door elkaar. Strooi dit over de cake. Bak in het midden van de oven, voor ongeveer 30-35 minuten. Laat het helemaal afkoelen voor dat je het uit het blik haalt. Snijd de cake in blokjes.Beoordeel het recept:

 (6 stemmen)Bron: Ik bak er iets van

Door: ReceptenVandaag