Pindakaas-speculaasmuffins
(3.4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingredi├źnten

Bereidingswijze

1. Meng de bloem met het bakpoeder en een snufje zout. Roer er met een garde de suiker, pindakaas en roomboter door tot je grove klontjes hebt.
2. Meng er dan het ei (of de twee kleine eieren) door en de yoghurt. Als je een medium formaat ei hebt, begin dan met 1 ei. Breek de speculaasjes en doe ze erbij.
3. Het beslag moet nat zijn, maar niet druipen. Je moet het van een lepeltje afschrapen, in plaats van dat het zelf naar beneden zakt, zoals met cakedeeg. Als je denkt dat het beslag nog iets te droog is, doe er dan een tweede ei bij.
4. Doe de cakepapiertjes in de vorm. De vorm die ik gebruik is vrij laag, dus ik had twaalf lage muffins. Als je hogere muffins wilt, dan kun je er ongeveer acht maken met bovengenoemde hoeveelheden.
5. Bak de muffins mooi bruin in ongeveer 30-45 minuten in een oven van 175 graden. Eet ze dezelfde dag nog op, want muffins drogen snel uit.



Beoordeel het recept:

 (7 stemmen)



Bron: Rozemarijn koken & foto

Door: