Kaas-tomaat cupcakes
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • 11Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Giet het water en de boter in een pannetje en breng het al roerend aan de kook.
2. Draai de hittebron lager en voeg de bloem toe, goed doorroeren en ongeveer 5 minuten al roerend laten pruttelen. Zodra het deeg gaat aanzetten, van het vuur halen en in een hittebestendige kom scheppen.
3. Voeg vervolgens een voor een de eieren toe, waarbij je ervoor zorgt dat het ei helemaal is opgenomen voor je het volgende toevoegt.
4. Voorzie alle kuipjes van het muffinblik met een papieren bakvormpje en verwarm de oven vast voor op 175*C.
5. Roer in een kleine kom de geraspte kaas, gedroogde bieslook en Italiaanse kruiden door elkaar. Meng vervolgens deze kaasmix door het kookdeeg.
6. Vul het muffinblik met behulp van de ijslepel met een bolletje deeg.
7. Maak je wijsvinger nat en draai deze in het midden van het bolletje deeg, zodat er een kuiltje ontstaat.
8. Snij met het gekartelde mes de snoeptomaatjes en cheddarkaas in kleine plakjes. Maak een klein stapeltje van de kaas en tomaatjes
9. Vul het kuiltje met een kaas-tomaat torentje, waarbij je er voor zorgt dat het laatste ingredient van het stapeltje een plakje kaas is.
10. Plaats het muffinblik in de oven en bak de cupcakes gaar in ongeveer 40 minuten. Draai het muffinblik halverwege even om, zodat de achterste cupcakes vooraan komen te staan.
11. Laat de cupcakes op het rooster, maar in het muffinblik iets afkoelen voordat je ze serveert.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Cupcakes en muffins

Door: ReceptenVandaag