Cream cheese brownie
(3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • 9Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

    Brownie:
  • Cream cheese:

Bereidingswijze

Brownie:
1. Laat de chocolade en boter smelten in een pannetje op een vuur.
2. Roer de suikers en de bloem voldoende onder elkaar.
3. Voeg de eieren en de gesmolten chocolade toe en mix zo kort mogelijk, maar wel tot alles vermengd is. Als je langer gaat mixen, gaat je deeg te luchtig worden en zich moeilijker in een marmerpatroon laten vormen, maar overlopen in het cream cheese beslag.
4. Giet één derde van het beslag in een bakvorm en laat opstijven terwijl je het cream cheese beslag maakt.
Cream cheese:
1. Heel eenvoudig: doe alle ingrediënten bij elkaar en klop op tot alles goed vermengd is.
2. Giet dan afwisselend het overige browniebeslag en het cream cheese beslag over het browniebeslag in de ovenvorm. Met een mes kan je proberen een mooi marmerpatroon te creëren.
3. Bak het beslag in een oven aan 175°C voor ongeveer 60min. Test met een tandenstoker of het centrum gebakken is (geen lopend deeg aan je tandenstoker) en zet dan de oven af. Laat nog minstens 10 minuten in de oven afkoelen eer je de brownie er uit neemt.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Koekjes Hoek

Door: