Banoffee pie (banaan-karamel taart)
(4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • 12Aantal personen
  • Tijd
  • 16Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden / 160 hete lucht.
2. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
3. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. 4. Smelt de boter in een pannetje en voeg de koekkruimels toe.
5. Roer goed door, en druk hier een bodem van in de springvorm.
6. Gebruik de achterkant van een eetlepel om te verdelen en aan te drukken.
7. Bak de bodem 5-8 minuten in de voorverwarmde oven, en laat hierna in de vorm afkoelen.
8. Verlaag de oventemperatuur nu naar 160 graden/145 hete lucht voor de karamelvulling.
9. Giet de gecondenseerde melk in een glazen ovenschaal (minimaal 15x20cm).
10. Dek de schaal af met zilverfolie en plaats in een grotere schaal.
11. Giet heet water in de grote schaal, zodat de kleine schaal voor minstens de helft onder staat.
12. Verwarm dit 90 minuten in de oven, en laat hierna een beetje afkoelen.
13. Verdeel de helft van de karamelpudding over de taartbodem, en strijk glad met een spatel.
14. Snijd de bananen in dikke plakken en verdeel over de vulling.
15. Verdeel nu de overgebleven helft van de karamel over de bananen, en strijk wederom glad met een spatel.
16. Laat nu goed afkoelen (dit kan ook eventueel een dag van te voren in de koelkast).
17. Vlak voor het serveren klop je de slagroom stijf met het poedersuiker en vanille essence, en spatel dit over de bovenkant van de taart.



Beoordeel het recept:

 (2 stemmen)



Bron: Hungry people

Door: