Kersenclafoutis
(3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Vet een lage grote ovenschaal in met de boter en bestrooi de oppervlakte rijkelijk met kristalsuiker. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C, of 190 °C voor een heteluchtoven.
2. Doe de eieren, bloem en het zout in een kom en roer met een garde glad.
3. Roer de melk en crème fraîche goed door elkaar en voeg toe aan het beslag. Meng het beslag nogmaals met een garde goed door. Het moet een vloeibaar beslag zijn.
4. Voeg de kersen en de kirsch of vanille toe en roer nog een keer kort.
5. Schenk het beslag in de vorm en verdeel de kersen, indien dit nog niet vanzelf gebeurd is, gelijkmatig over de ovenschaal.
6. Bak gaar in 35 minuten en strooi voor het serveren kristalsuiker over de clafoutis. Serveer warm of koud.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: Cakeje van eigen deeg

Door: