Dadelcake met karamelsaus
(4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • 20Aantal personen
  • 25 - Tijd
  • 4Stappen
Print Recept
  • Menugang : Nagerecht

Ingrediënten

    Ingrediënten:

  • Materialen:

Bereidingswijze

Voorbereiden
Breng de dadels met 300 ml water aan de kook, kook ze 15 minuten op laag vuur tot de dadels een beetje uit elkaar vallen. Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng in de keukenmachine de dadels met de boter en de suiker glad en mix er daarna een voor een de eieren door. Mix er tenslotte het cakemeel door en doe het geheel over in de ingevette cakevorm. Bak de dadelcake in 35-40 minuten gaar.

Bereiden
Verwarm de karamel 1 minuut in de magnetron, totdat het begint te smelten. Roer om en verwarm nog 45 seconden, herhaal dit tot de karamel mooi glad is geworden. Serveer de dadelcake met poedersuiker en de karamelsaus.



Beoordeel het recept:

 (23 stemmen)



Bron: AH Recepten

Door: