Donkere kruidencake
(3.2 / 5)
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

    Voor de cake
  • Voor het glazuur:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 ° c (160 °c voor een heteluchtoven)
2. Doe de melk samen met de specerijen,suiker, treacle en golden syrup in een steelpannetje en breng het zachtjes aan de kook. Haal het pannetje van het vuur en laat het een beetje afkoelen.
3. Zeef de bloem samen met de baksoda, bakpoeder en zout in een grote kom. Giet het natte mengsel uit het pannetje bij de droge ingrediënten en roer ze goed door elkaar. Voeg het ei toe en mix het door elkaar.
4. Giet het mengsel in het cakeblik en bak het voor ongeveer 30-35 minuten tot het gaar is. Een sateprikker die je er in steekt moet er weer schoon uitkomen. Haal de cake uit het blik en laat het afkoelen.
5. Voor het glazuur meng je alle ingrediënten door elkaar en mix het voor ongeveer 5 minuten tot het zacht en luchtig is en de suiker grotendeels is opgelost. Smeer dit over de afgekoelde cake. Eventueel kun je er een snufje kaneel overheen strooien.



Beoordeel het recept:

 (5 stemmen)



Bron: Ik bak er iets van

Door: