Citroengebakjes met frangipane
(3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • Tijd
  • 31Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

    Voor het harde wenerdeeg:

  • Voor de frangipane:

  • Voor de citroenroom:

  • Voor de garnering:

Bereidingswijze

Voor het deeg:
1. Doe de boter, suiker en ei in een mengkom.
2. Kneed tot het vermengd is, dit kan prima met een mixer met deeghaken.
3. Voeg daarna beetje bij beetje de bloem toe tot het een soepel deeg is.
4. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast. Je gebruikt hiervan ongeveer 500 gram.

Voor de frangipane:
1. Meng de amandelpoeder met de suiker (broyage).
2. Roer de helft van het ei door de boter.
3. Voeg de helft van de broyage toe en meng goed.
4. Voeg de rest van het ei en de rest van de broyage toe.
5. Meng goed en roer tot een luchtig beslag.
6. Spatel ten slotte de gezeefde bloem erdoor.

1. Verwarm de oven voor op 190 ºC.
2. Vet de vormpjes in.
3. Rol het harde wenerdeeg uit tot een dikte van 5 mm. op een met bloem bestoven werkvlak.
4. Bekleed hiermee de vormpjes en snijd het eventueel overtollige deeg van de randen (je houdt deeg over).
5. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
6. Verdeel de frangipane over de 8 vormpjes.
7. Bak de taartjes in de oven in circa 25 minuten gaar.
8. Laat afkoelen en haal ze uit de vormpjes.

Voor de citroenroom:
1. Breng de melk, het citroensap en de citroenrasp aan de kook.
2. Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit.
3. Voeg het vanillemerg toe aan het mengsel.
4. Zet het vuur lager, laat het 5 minuten zachtjes trekken en roer af en toe door.
5. Klop intussen de eidooiers met de suiker tot een crème.
6. Voeg de bloem toe en giet het hete melkmengsel al roerende bij het eimengsel.
7. Schenk terug in de pan en laat de citroenroom nog 5 minuten op laag vuur zachtjes koken.
8. Blijf roeren.
9. Giet dan op een plat bord of schaal, dek af met plasticfolie en laat afkoelen.
10. Verdeel over elk gebakje een laagje citroenroom en decoreer met frambozen en poedersuiker.



Beoordeel het recept:

 (4 stemmen)



Bron: Judith's cakes

Door: