Zebra cake
Ster Ster Ster Ster (4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • Tijd
  • 8Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 ºC of 160 ºC (hetelucht). Vet een springvorm van 23 cm Ø in en bekleed de bodem met bakpapier.
2. Doe de olie, suiker, zout, melk, vanille-extract en eieren in een grote kom en mix alles goed door elkaar met een houten lepel.
3. Giet de helft van het beslag in een andere kom.
4. Maak eerst het vanillebeslag: zeef 175 gram zelfrijzend bakmeel en een ½ theelepel bakpoeder boven een helft en meng dit door elkaar met een houten lepel.
5. Zeef voor het chocoladebeslag de rest van het zelfrijzend bakmeel, een ½ theelepel bakpoeder en de cacao boven de andere helft. Mix weer met een houten lepel. Voeg de sinaasappelrasp toe en meng dit goed door.
6. Vul 2 spuitzakken met beide mengsels. Spuit een beetje van het vanillemengsel in het midden van de bodem van de springvorm, spuit vervolgens in het midden van deze 'klodder' vanille een beetje van het chocolademengsel. Blijf dit (om en om) doen totdat de spuitzakken leeg zijn (als het goed is, komt het beslag dan tot aan de rand).
7. Bak de cake in 35-45 minuten gaar. Check het midden van de cake met een houten prikker; als die er schoon uitkomt is de cake klaar!
8. Haal de cake uit de oven en laat nog 5-10 minuten in de vorm. Maak de rand van de springvorm dan voorzichtig los en laat de cake afkoelen.Beoordeel het recept:

 (5 stemmen)Bron: In Kell's kitchen

Door: ReceptenVandaag