Castagnaccio
(3.4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Week de rozijnen een klein half uurtje in lauw water, laat ze uitlekken en dep ze goed droog.
2. Verwarm ondertussen de oven voor op 190 °C.
3. Zeef het kastanjemeel boven een grote kom en meng er een snufje zout door. Giet er, al roerend met een garde, geleidelijk het water bij en maak er een glad beslag zonder klontjes van. Kijk even hoeveel water je nodig hebt; je wilt een vloeibare crème. Rasp de schil van een ½ sinaasappel (de rest gebruik je later) fijn boven de kom en roer goed door.
4. Vet een lage ronde bakvorm royaal in met olijfolie en giet het beslag erin. Verdeel de walnoten, pijnboompitjes, rozijnen en blaadjes rozemarijn erover. Besprenkel royaal met olijfolie.
5. Bak de kastanjetaart in 30-45 minuten gaar tot de bovenkant donkerbruin is en vol barsten zit als droge woestijngrond.
6. Garneer de Castagnaccio met sinaasappelrasp en serveer 'm, lauwwarm of koud, met een lekkere dot ricotta.



Beoordeel het recept:

 (9 stemmen)



Bron: In Kell's kitchen

Door: