Semolinacake met sinaasappel, kokos & oranjebloesemsiroop
(3.3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • 5Aantal personen
  • Tijd
  • 8Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten


  • Voor de siroop:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 °C of 160 °C (hetelucht). Vet de cakevormen in en bekleed met bakpapier.
2. Meng in een kom de droge ingrediënten door elkaar en zet apart.
3. Klop in een andere, grote kom de olie met het sinaasappelsap, de marmelade, eieren en sinaasappelrasp tot de marmelade goed is opgelost.
4. Spatel nu de droge ingrediënten door de natte ingrediënten; je krijgt een licht vloeibaar beslag.
5. Verdeel het beslag over de cakevormen. Bak de cakes in de voorverwarmde oven in 45-60 minuten gaar en oranjebruin. Als een in het midden gestoken houten prikker er schoon uitkomt, zijn de cakes gaar.
6. Doe, als de cakes bijna klaar zijn, de ingrediënten voor de siroop in een steelpannetje en breng al roerend aan de kook tot de suiker is opgelost.
7. Haal de cakes uit de oven, prik met een houten prikker gaatjes in de cakes en verdeel voorzichtig de warme siroop erover. Maak de siroop helemaal op zodat de cakes lekker moist worden.
8. Laat de cakes even rusten, haal ze dan voorzichtig uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.



Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)



Bron: In Kell's kitchen

Door: