Mini strawberry cheesecakes
(2.5 / 5)
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • 12Aantal personen
  • Tijd
  • 18Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

    Voor de Bodem:

  • Voor de Vulling:

Bereidingswijze

1. Vet de vorm licht in met een beetje zonnebloemolie.
2. Smelt de roomboter in een pannetje. Maal de Digestive koekjes fijn in een keukenmachine en meng deze door de gesmolten boter.
3. Schep in elk vormpje 1 eetlepel van dit koekjesmengsel en druk het goed aan (dit gaat het makkelijkst met de onderkant van een klein glaasje).
4. Haal koekkruimels die aan de zijkant zitten weg voor een mooi clean taartje. Zet ca. 30 minuten in de koelkast.
5. Leg 3 blaadjes gelatine één voor één in ruim koud water en laat zo'n 5 minuten weken.
6. Klop de slagroom stijf en zet zolang in de koelkast.
7. Pureer de schone aardbeitjes fijn met een staafmixer.
8. Giet dit door een fijne zeef of een schone vochtige kaasdoek om de pitjes te verwijderen.
9. Voeg wat peper toe aan de gepureerde aardbeien.
10. Klop in een kom de roomkaas zacht met een handmixer op lage-medium snelheid.
11. Voeg de suiker en 'n snufje zout toe en mix het tot een zacht, glad mengsel.
12. Meng dan fluks de crème fraîche en het vanille-extract erdoor.
13. Mix op lage snelheid de gepureerde aardbeitjes door het roomkaasmengsel.
14. Verwarm het sinaasappelsap en de Grand Marnier in een steelpannetje op laag vuur. Haal de pan van het vuur.
15. Knijp de blaadjes gelatine goed uit en los al roerend op in het warme (maar, niet te hete) sinaasappelmengsel. Meng dit vervolgens snel door het roomkaasmengsel. Spatel als laatste de slagroom erdoor.
16. Verdeel de vulling gelijkmatig over 3 kommen en kleur de vulling met de voedingsmiddelenkleurstof in 3 verschillende tinten roze (ik heb 2 delen gekleurd).
17. Verdeel de vulling nu gelijkmatig over de vormpjes, beginnend met de lichtste tint en eindigend met de donkerste. Ik gebruikte 1 eetlepel per tint per vormpje. Spreid het steeds goed uit met een lepeltje. Laat de mini cheesecakes afgedekt minimaal 4 uur (of liever 'n nachtje) opstijven in de koelkast.
18. Haal de mini cheesecakes voorzichtig uit de vorm en garneer ze met aardbeitjes.



Beoordeel het recept:

 (4 stemmen)



Bron: In Kell's kitchen

Door: