Congo bars
Ster Ster Ster Ster (4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een bakvorm van 33 x 23 x 5 cm in met een beetje boter en bekleed met 2 stukken bakpapier (laat deze over de randen hangen zodat je de blondies na het bakken makkelijk uit de vorm kunt halen).
2. Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom en meng er 'n 1/2 theelepel zout door.
3. Klop in een 2e, grotere kom de gesmolten roomboter en de basterdsuiker goed door elkaar met een garde of houten lepel. Meng dan een voor een de eieren erdoor; voeg het 2e ei pas toe als het 1e goed gemengd is. Hierna meng je het vanille-extract er doorheen.
4. Voeg nu het bloemmengsel toe aan de natte ingredienten in de grote kom. Meng dit voorzichtig door elkaar met een spatel totdat het net gemengd is (mix niet te lang). Spatel de kokos, pecannoten en stukjes witte en pure chocolade erdoor.
5. Verdeel het (stevige) beslag gelijkmatig over de bakvorm en druk het 'n beetje aan. Bak de blondies in de voorverwarmde oven in 22 à 25 minuten gaar. De blondies zijn klaar wanneer de bovenkant barsten vertoont en stevig aanvoelt. Als een cocktailprikker, die je halverwege tussen de rand en het midden van de blondies (dus niet in het midden) steekt, er schoon uitkomt dan zijn de blondies klaar.
6. Plaats de bakvorm op een rooster en laat de blondies volledig afkoelen in de vorm. Til de blondies met behulp van het bakpapier uit de vorm en snijd ze in stukjes. Je kunt de Congo Bars zo'n 5 dagen op kamertemperatuur bewaren in een luchtdichte doos.



Beoordeel het recept:

 (1 stem)



Bron: In Kell's kitchen

Door: ReceptenVandaag