Espresso chocolate chip cookies
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • 45Aantal personen
  • Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Meng de bloem, zout en baking soda in een kom.
3. Klop de boter, met een staande mixer (met platte menghaak) of een handmixer en een grote kom, op medium snelheid in 1 minuut zacht. Voeg de suikers toe en mix 2 minuten tot het goed gemengd is. Meng het vanille-extract en vervolgens het espressopoeder erdoor. Voeg de eieren een voor een toe en mix tot deze goed door het mengsel zijn opgenomen (na elk ei 1 minuutje).
4. Meng op lage snelheid het bloemmengsel er in 3 delen door (mix steeds totdat het net gemengd is). Roer, met een stevige spatel of houten lepel, de stukjes chocolade en noten door het koekjesdeeg.
5. Vorm met je handen mooie ronde balletjes van het deeg ter grootte van een volle eetlepel en leg deze op de met bakpapier beklede bakplaat. Laat zo'n 5 cm ruimte tussen de deegballetjes (de koekjes zullen tijdens het bakken uitlopen). Bak de koekjes in het midden van de voorverwarmde oven in 10-12 minuten gaar, of tot de randjes bruin zijn geworden en de koekjes in het midden goudbruin zijn. De koekjes zullen in het midden nog zacht zijn (das helemaal goed want de koekjes worden tijdens het afkoelen toch nog harder). Draai de bakplaat halverwege de baktijd om.
6. Laat de koekjes nog 1 minuut op de bakplaat liggen. Haal ze dan, bijvoorbeeld met een kaasschaaf, voorzichtig van de bakplaat en laat ze afkoelen op een rooster.Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)Bron: In Kell's kitchen

Door: ReceptenVandaag