1. Verwarm de oven voor op 180' C.
2. Meng de pompoenstukken, de ui met en de rozemarijnblaadjes met de olijfolie en bestrooi met zout en peper. Doe ze in een bakblik en zet ze 30 minuten in de oven tot ze net zacht zijn.
3. Verwarm de boter met de honing en het vocht van de groenten in een ovenvaste koekenpan of in een tarte tatinvorm. Niet roeren, je kunt wel de schaal heen en weer halen, zodat alles zich goed verspreidt, laat lichtbruin worden.
4. Verspreid meteen de pecannoten over de bodem en verdeel de pompoenstukken erover.
5. Verdeel de rode ui erop en haal van het vuur.
6. Rol het bladerdeeg (als je plakjes uit de diepvries gebruikt, eerst laten ontdooien) uit tot iets groter dan de pan of vorm of snijd een ronde lap uit de rol bladerdeeg.
7. Leg het bladerdeeg over de groente in de pan en stop de randen in.
8. Prik met de punt van een mes in het deeg en maak in het midden een kruis, zodat de stroom kan ontsnappen.
9. Laat 15 minuten staan om iets af te koelen.
4. Zet de oven op 200' C en zet de vorm 30 minuten in de oven tot deeg goudbruin is gekleurd. Laat even staan. Leg een bord op de vorm en keer in een keer om. Verkruimel de feta erover en maal er nog wat zwarte peper over en serveer.
Beoordeel het recept:
Bron: Caroline Brouwer
Door: ReceptenVandaag