Appelkwarktaart met kruimellaag
(3.4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • 10Aantal personen
  • Tijd
  • 7Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingredi├źnten

    voor de bodem:

  • Voor de vulling:

Bereidingswijze

1. Vet een springvorm van 26 cm goed in en beleg de bodem met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175 ' C boven-en onderwarmte.
2. Doe de bloem, suiker, vanille suiker, de gemalen hazelnoten (je kunt ook amandelen nemen), snuf zout en de koude boterblokjes in de keukenmachine en maak er een kruimelig deeg van. Doe 2/3 van het deeg in de springvorm en druk aan met de achterkant van een lepel en bestrooi met het paneermeel. Zet de springvorm en de rest van het deeg 20 minuten in de koelkast.
3. Schil intussen de appels en snijd ze in vieren en halveer ze nog een keer, besprenkel ze met het citroensap.
4. Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker in een kom romig. Voeg de griesmeel, bloem, mascarpone en de kwark toe en roer alles goed door elkaar.
5. Dep de appelpartjes droog met keukenpapier en verdeel ze over de bodem. Giet voorzichtig het kwarkmengsel erop. Verkruimel de rest van het deeg er gelijkmatig over. (Ik heb er nog wat grofgehakte hazelnoten doorheen gedaan).
6. Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak de taart 75 minuten. Als de bovenkant te bruin wordt, dek dan af met aluminiumfolie.
7. Haal de taart uit de oven en laat helemaal afkoelen en zet in de koelkast om helemaal op te stijven voor je hem aansnijdt. Het is een grote taart, je haalt er zeker 10 stukken uit.



Beoordeel het recept:

 (16 stemmen)



Bron: Caroline Brouwer

Door: