Aardbeien en kaneeltaart
Ster Ster Ster Ster (4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • Tijd
  • 6Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180' C (boven-en onderwarmte). Vet een springvorm van 23 cm (ik heb 24 gebruikt) in met boter en beleg de bodem met bakpapier.
2. Meng amandelmeel, boter, suiker, bloem, kaneel (ik heb 2 tl kaneel gebruikt), ei en eigeel in een keukenmachine tot de ingredienten gelijkmatig gemengd zijn. (Ik heb de suiker en boter met de mixer geklopt en toen het ei erdoor en op langzame stand de droge ingredienten erdoor geklopt).
3. Spreid de helft van het mengsel, dit gaat het makkelijkst met twee vorken, over de springvorm uit. Leg de in plakjes gesneden aardbeien er op. Spreid de rest van het deeg er over uit. (Maak je geen zorgen als er een paar aardbeien boven uitsteken en als het deeg niet genoeg lijkt. Door de warmte van de oven vloeit het over de aardbeien uit).
4. Bak de taart 60 minuten (misschien heeft hij 5 min. extra nodig), maar check het in ieder geval na 40 minuten - als de taart te bruin wordt, bedek hem dan losjes met aluminiumfolie. De taart moet gerezen en donker goudbruin zijn als hij gaar is.
5. Koel de taart eerst 10 minuten in de springvorm, maak dan met een mes de zijkanten los en verwijder de springvorm. Leg de taart op een schaal en bestrooi met gezeefde poedersuiker.
6. Je kunt de taart warm of koud serveren met een dot Griekse yoghurt gemengd met opgeklopte slagroom (half om half).Beoordeel het recept:

 (1 stem)Bron: Caroline Brouwer

Door: ReceptenVandaag