Pijnboompittentaart
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • 8Aantal personen
  • Tijd
  • 7Stappen
Print Recept
  • Menugang : Bijgerecht

Ingrediënten

    Voor het wenerdeeg:

  • Vulling:

Bereidingswijze

1. Maak eerst het deeg; kluts het ei. Leg de bloem op het aanrecht en maak er een kuiltje in. Doe daar de suiker, boter, het merg uit het vanillestokje en de helft van het ei in. (de andere helft heb ik bij de vulling gedaan). Kneed er beetje bij beetje de bloem door en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie, maak het een beetje plat en zet het minstens een half uur in de koelkast om te rusten.
2. Voor de vulling; verhit de helft van de boter en bak driekwart van de pijnboompitten in ca. 4 minuten goudbruin, laat uitlekken op keukenpapier. Als ze afgekoeld zijn maal je ongeveer 1/3 met het amandelschaafsel en de suiker in de keukenmachine tot een egale massa.
3. Smelt de resterende boter. Klop de eieren schuimig (ik het het halve ei dat over was van het deeg er ook nog bij gedaan) en meng met de pijnboompittenmix tot een glad beslag. Voeg de gesmolten boter en de maïzena toe en meng de resterende gebakken pijnboompitten door de vulling.
4. Vet een lage vorm met een losse bodem van 24cm goed in met boter en verwarm de oven voor op 180'C boven-en onderwarmte.
5. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een lap iets groter dan de vorm. Leg het deeg in de vorm en snijd het overtollige deeg weg. Leg bakpapier op het deeg en daarop een steunvulling. Zet de vorm 15 minuten in de voorverwarmde oven.
6. Haal de vorm uit de oven, verwijder de steunvulling en het bakpapier en doe de vulling erop. Zet 8 minuten terug in de oven. Verdeel de rest van de ongebakken pijnboompitten erover en zet nog 8 minuten terug in de oven.
7. Laat de taart afkoelen, verwijder de vorm en bestrooi met poedersuiker.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Caroline Brouwer

Door: