Lemon Meringue cake
Ster Ster Ster Ster (4.3 / 5)
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • 12Aantal personen
  • 5Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Gebruik een vorm van 20 centimeter om de plakken cake te bakken. In totaal maak je 3 plakken cake, mocht je twee of drie gelijke vormen hebben dan is dit ideaal, maar het is niet per se nodig.
2. Maak het beslag voor de citroen yoghurt cake volgens recept, maar laat de bosbessen dus achterwege. De cakes bak je in 20-25 minuten gaar op 170 graden.
3. Laat de cakes afkoelen op roosters terwijl je de citroensiroop van het cake recept maakt. Met een kwastje smeer je de siroop over de cakes zodat het er lekker in kan trekken. Als je alle cakes hebt ingesmeerd laat je ze even rusten voordat je een tweede laag siroop aanbrengt.
4. Terwijl die siroop lekker in de cakes trekt maak je vast het Italiaanse schuim volgens recept.
5. Tijd om de cake in elkaar te zetten. Leg een eerste plak cake op een taartplateau (of waar je hem ook op wilt presenteren). Smeer hier de eerste laag schuim op. Dit mag je best rijkelijk doen hoor. Smeer het schuim tot aan de randen en leg dan de tweede plak cake op de laag schuim. Smeer ook deze in met een flinke laag schuim voordat je de derde plak cake er op legt.Beoordeel het recept:

 (4 stemmen)Bron: Lauras Bakery

Door: ReceptenVandaag