Bitterkoekjescake met rum en rozijnen
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • Tijd
  • 9Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingrediënten


  • Keukengerei
    Cakevorm 28 cm
    Mixer met garden

    Oventemperatuur
    Elektrische oven: 160graden C
    Heteluchtoven: 145graden C
    Gasoven: stand 2-3

Bereidingswijze

1 Wel de rozijnen 60 minuten in 4 el rum.

2 Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.

3 Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant licht met bloem of gebruik bakspray.

4 Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig.

5 Voeg de cakemix en eieren in 1 keer toe.

6 Roer het geheel met de mixer op de hoogste stand in circa 2 minuten tot een luchtig beslag.

7 Schep de rozijnen door het beslag en schep het beslag in de cakevorm.

8 Bak de cake in circa 60 minuten gaar en bruin. Haal de cake uit de vorm en laat deze met de bolle kant boven op een rooster volledig afkoelen.

9 Smelt de suiker met 4 el rum en een beetje water in een pan om glazuur te maken. Schenk de glazuur over de cake en laat hard worden.



Beoordeel het recept:

 (0 stemmen)



Bron: Koopmans

Door: ReceptenVandaag