1 Wel de rozijnen 60 minuten in 4 el rum.
2 Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor.
3 Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant licht met bloem of gebruik bakspray.
4 Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht en romig.
5 Voeg de cakemix en eieren in 1 keer toe.
6 Roer het geheel met de mixer op de hoogste stand in circa 2 minuten tot een luchtig beslag.
7 Schep de rozijnen door het beslag en schep het beslag in de cakevorm.
8 Bak de cake in circa 60 minuten gaar en bruin. Haal de cake uit de vorm en laat deze met de bolle kant boven op een rooster volledig afkoelen.
9 Smelt de suiker met 4 el rum en een beetje water in een pan om glazuur te maken. Schenk de glazuur over de cake en laat hard worden.
Beoordeel het recept:
Bron: Koopmans
Door: ReceptenVandaag