Pepernotencake
(3.4 / 5)
  • Recipe Single Image
  • CakeHoofdgroep
  • 60 - Tijd
  • 8Stappen
Print Recept
  • Menugang : Overige

Ingredi├źnten


  • Keukengerei
    Cakevorm (28 cm)

    Oventemperatuur
    Heteluchtoven: 150graden C
    Elektrische oven: 160graden C

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor.

2 Vet de cakevorm met roomboter en bestrooi de binnenkant met amandelschaafsel (houd 1/3 van het amandelschaafsel achter).

3 Bereid het cakebelsag volgens de bereidingswijze op verpakking.

4 Meng de kruidnootjes met een spatel door het beslag.

5 Doe het beslag in de cakevorm en strooi het achtergehouden amandelschaafsel over de cake.

6 Bak de cake in 60-70 minuten gaar en goudbruin.

Tips
Voeg 2 tl speculaaskruiden toe aan het beslag voor een extra kruidige pepernotencake.



Beoordeel het recept:

 (25 stemmen)



Bron: Koopmans

Door: